Podzemie pod vežami - živá expozícia pre verejnosť

Jaskyňa pre turistov


Medvedia štôlňa - staré banské dielo 
spristupnené pre verejnosť


miesto kde sa oplatí zastaviť.
Sprístupnená jaskyňa Zlá diera na území Prešovského okresu, pri obci Lipovce
Hudba podľa môjho gusta!
www.raftingadventure.sk

www.dobrodruh.sk

Już od 1989 r. firma Air-Sport  
dzięki swoim skrzydłom ułatwia adeptom latania poznanie piękna trzeciego wymiaru – powietrza
www.extreme-sports.lt
www.klubpratel.wz.cz
www.4d.sk
Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy


Odporúcané stránky:
www.esperanto.sk
www.welzl.cz www.galeriaslovakia.sk
www.volny.cz/mongolia
www.vlasta.org
www.vanek.4d.sk



Inzercia


Príspevok k drobnej mýlke v geografii
Ing. Peter Holúbek 
[14.05.2007, 10080]

Keď v odľahlých častiach sveta vysvetľovali odkiaľ sme prišli, tak Slovensko nebolo moc známe, ale Československo poznali všade.




    Keď sme počas rozhovorov v odľahlých častiach sveta vysvetľovali odkiaľ sme prišli, tak Slovensko veru nebolo moc známe, ale Československo poznali všade.
    Zvyčajne aj po dlhšom vysvetľovaní problematiky rozpadu Rakúsko - Uhorska, vzniku Československa a jeho rozpadu sa téma uzavrela často asi takto: ste byvšij Sojuz alebo ste síce Slovensko, ale v podstate ste aj tak Česko. Samozrejme že nás to netešilo, ale brali sme to ako realitu. Avšak ani u nás na tom nie sme lepšie v znalostiach z geografie.
    Vyhlásené vydavateľstvo Mladé letá s. r. o. v roku 2002 vydalo Všeobecnú encyklopédiu pre mladých. Redaktori zostavujúci túto publikáciu tu do jedného vreca šupli pobaltské štáty spolu s Ruskou federáciou do Ázie. Na ospravedlnenie recenzentov vydavateľstva určite nebude stačiť ani skutočnosť, že ide o prevzaté dielo z londýskeho vydavateľstva KINGFISHER a to sa nachádza ďalej od pobaltia ako my.
    Asi pred týždňom k nám do Slovenského múzea ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši prišiel list do knižnice s časopisom amerického prírodovedného múzea. Na počudovanie tu v adrese stálo Československo, podupľované bolo navyše Českou republikou. Takže pracovníci vo vzdialenom USA tiež majú podobne ako na Sibíri problém odlíšiť novovzniknuté drobné štáty v Európe. A to už nespomínam komplikácie spojené s neďalekým Slovinskom. Takže ešte rozdelenie Československa v roku 1992 nebolo všeobecne akceptované vo všetkých vrstvách svetovej populácie. A tak trochu sa obávam, že ani tak skoro nebude...


Komentáre k článku - fotogalérii / Comments to the article - photo gallery: 0x



Pridajte Váš komentár / Add Your comment
Name:
Text:
 

Žiadny html kód nie je povolený / No HTML is not allowed.