Podzemie pod vežami - živá expozícia pre verejnosť

Jaskyňa pre turistov


Medvedia štôlňa - staré banské dielo 
spristupnené pre verejnosť


miesto kde sa oplatí zastaviť.
Sprístupnená jaskyňa Zlá diera na území Prešovského okresu, pri obci Lipovce
Hudba podľa môjho gusta!
www.raftingadventure.sk

www.dobrodruh.sk

Już od 1989 r. firma Air-Sport  
dzięki swoim skrzydłom ułatwia adeptom latania poznanie piękna trzeciego wymiaru – powietrza
www.extreme-sports.lt
www.klubpratel.wz.cz
www.4d.sk
Jaskyniarsky klub Strážovské vrchy


Odporúcané stránky:
www.esperanto.sk
www.welzl.cz www.galeriaslovakia.sk
www.volny.cz/mongolia
www.vlasta.org
www.vanek.4d.sk



Inzercia

Tažeranská step - 15 dní
12.04.2006 - 20007

BAJKAL - STAROBYLÁ TAŽERANSKÁ STEP A ALPÍNSKE VRCHOLY VÝCHODNÝCH SAJÁN

Tunkinské Alpy Program rozpočítaný na 15 dní. Sibír, jazero Bajkal, dnes sem prichádzajú turisti z celého sveta. No ešte je tu tak veľa miest, ktoré poznajú iba skutoční znalci. Jedno z týchto miest je Tažeranská step. Tento klenot prírody Vás očarí svojimi rozľahlými priestormi a zvyškami prírodnej krajiny. Môžete sa tu zoznámiť s pamätníkmi starých civilizácií, skalnými kresbami, obrannými stavbami, prehistorickými oltármi, spoznať miestny kult, šamanizmus. Možnosť peších túr, návšteva pozoruhodných bajkalských jaskýň. Niektoré z nich sú človeku známe tisíce rokov. Sú o nich známe legendy a dodnes tu šamani uskutočňujú svoje obrady. Ïalšie jaskyne, objavené len nedávno jaskyniarmi učarujú krásami svojich sál, kalcitovými kryštálmi a nezvyčajnými ľadovými útvarmi. Druhá časť expedície prebieha v horách Východných Saján, ktoré pre svoju krásu nazývajú Tunkinské Alpy. Môžete uskutočniť potulky po horských chodníčkoch i kaňonoch, vstúpiť na vrcholy, ale aj piť liečivú vodu zo znamenitých minerálnych prameňov Aršan a navštíviť budhistický dacan. Tiež môžete navštíviť starú ruskú dedinu v etnografickom múzeu Taľcy.

1. DEŇ Príchod do Irkutska. Ubytovanie v hostele Bajkal, prípadne v inom hoteli v Irkutsku za špeciálnu cenu. Exkurzia po meste, prehliadka historických a architektonických zaujímavostí, návšteva historického múzea.

Tunkinské Alpy 2. DEŇ Preprava mikroautobusom k jazeru Bajkal, oblasť Chally (210 km). Peší prechod do zálivu Sagan-Zaba (1 km). Stavba stanového tábora. Prednáška o histórii a náboženstve. Prehliadka unikátnych skalných rytín, vek ktorých je okolo 2 500 rokov. Návšteva pozoruhodností ako krasové prepadliská, rituálne miesta šamanských obradov a malé jaskyne.

3. DEŇ Turistický prechod borovicovým lesom do zálivu Begul (12 km). Počas chôdze možno vidieť unikátne pochodujúce borovice, ktorá sa inde nenachádzajú. Postavenie stanov.

4. DEŇ Peší prechod po stepi na trase Begul – Usť-Anga (5 km), prehliadka archeologického pamätníka Kurikánsky múr (vek okolo 2000 rokov) na hore Šibet, návšteva prírodnej pamiatky záliv Usť-Anga a exkurzia k posvätnej hore Jord (2,5 km). Stavba stanov na brehu rieky Anga.

Tunkinské Alpy 5. DEŇ Peší prechod od rieky Angy do zálivu Aja (10 km), prehliadka zaujímavostí (krasové javy, kratšie jaskyne), večer stavba stanov na krasovom plató Aja.

6. DEŇ Trénovanie na skalách, návšteva jaskyne Aja, ktorá so svojou dåžkou 1300 metrov predstavuje najdlhšiu na Bajkale. Exkurzia do zálivu Aja, kúpanie (teplota vody + 16° C).

7. DEŇ Zostup do jaskýň Vologodského a Okťabrskaja. Prechádzka, návšteva skalných kresieb v zálive Aja.

Tunkinské Alpy 8. DEŇ Presun mikroautobusom zo zálivu Aja do Irkutska (260 km). Návšteva vlastivedného múzea v Jelancoch.

9. DEŇ Návšteva etnografického múzea dedina Talcy v ktorom sú ukážky obdivuhodnej sibírskej drevenej architektúry. Preprava mikroautobusom (47 km).

10. DEŇ Prejazd z Irkutska do kúpeľov Aršan (210 km). Peší presun do Tunkynských goľcov (6 km). Návšteva vynikajúcich minerálnych prameňov. Dobrá cestička vedúca oproti toku riečky Kyngarge k najvyšším vrcholom. Po ceste sa možno zastaviť pri svätom vodopáde, Buriatmi veľmi cenenom mieste. Nocľah v stanovom tábore.

11. - 12. DEŇ Túry po prírode, výstupy na okolité horské štíty z ktorých je viditeľnosť na desiatky kilometrov, panoráma sajanských hôr. Nocovanie v stanovom tábore, príprava jedla na ohni.

13. DEŇ Návrat do Aršanu, návšteva budhistického dacanu, návrat mikroautobusom do Irkutska.

Tunkinské Alpy 14. DEŇ Oddych, voľný program, prechádzky po Irkutsku.

15. DEŇ Odchod domov.

Služby započítané do ceny:
- ubytovanie v hosteli Bajkal v Irkutsku
- všetky druhy dopravy v zhode s programom
- sprevádzanie a tlmočenie
- nevyhnutné poistenie, speleologická výstroj, vrátane oblečenia a svetla
- ubytovanie v dvoj a trojmiestnych stanoch
- výstroj v stanovom tábore
- stravovanie 3 x denne
- poplatky za návštevu národných parkov
- vstupné do múzeí v súlade s programom

Tunkinské Alpy Doplňujúce služby:
- požičiavanie spacákov a karimatiek

Cenník:
- 1 osoba 1 344 euro
- 2 osoby 858 euro
- 3 - 4 osoby 765 euro
- 5 - 6 osôb 671 euro


Komentáre k článku - fotogalérii / Comments to the article - photo gallery: 1x

Autor komentára / Author comment: Mato , 04.11.2009,09:15 , #5360

NIC



Pridajte Váš komentár / Add Your comment
Name:
Text:
 

Žiadny html kód nie je povolený / No HTML is not allowed.